Urheilukello on kuin oma personaltraineri

Urheilukellojen monipuoliset ominaisuudet tehostavat harjoitteluasi

Urheilukellojen valikoimat ovat laajat – jopa niin laajat, että toisinaan on parasta pyytää asiantuntevan myyjän apua kellonvalintatilanteessa. Ennen kello-ostoksille lähtöä onkin hyvä pohtia, mihin käyttötarkoitukseen tarkalleen ottaen tarvitset urheilukelloa ja paljonko olet siihen valmis sijoittamaan. Juoksukellot esimerkiksi mittaavat juoksutapahtumaan liittyviä oleellisimpia tietoja, kuten juoksemasi matkan pituutta, juoksutahtiasi sekä sydämesi sykettä. Voidaankin sanoa, että hyvin valittu kello on kuin henkilökohtainen personaltraineri tai kuin oma valmentaja, joka tuntee kehosi toiminnan sekä harjoittelutapasi. Juoksukelloon voi tallentaa tiedot kaikista harjoituskerroista ja kello antaa niistä vieläpä palautetta – ihan kuin oikea personaltrainer.

Osa urheilukelloista on suunniteltu selkeästi kiipeilijöille, jolloin niistä löytyy juurikin tässä harrastuksessa tarpeellisiksi koettuja ominaisuuksia, kuten värinähälytys, GPS, GPS-paikannuksen tuki sekä ilmanpaineanturi, jonka avulla reittikarttoihin on mahdollista saada näkyviin korkeuserot. Vuoristoalueilla liikkuvat pyöräilijät hyötyvät myös näistä ominaisuuksista.

Ennen kellon hankintaa onkin siis hyvä pohtia mahdollisimman tarkasti millaiseen käyttöön kello tulee – juoksija ei juurikaan hyödy kiipeilijöille suunnitellusta kellosta ja päinvastoin. Kannattaa myös miettiä, riittäisikö urheilukellon sijaan yksinkertaisempi aktiivisuusranneke täyttämään harjoittelun seurannan tarpeet. Ominaisuuksien lisäksi monelle on tärkeää, että kello sopii vaatetukseen ja on esteettisesti kaunis.

Paljonko urheilukello maksaa?

Usein sanotaan, ettei halvalla saa hyvää ja ettei köyhän kannata ostaa halpaa ja tämän voi sanoa pitävän yleensä paikkansa myös urheilukellojen kohdalla. Hinnat vaihtelevat muutamasta kympistä muutamaan sataseen riippuen kellon ominaisuuksista sekä merkistä. Valintaan kannattaa käyttää hetki aikaa ja jos budjetti on kovin pieni, kannattaa ehkä etsiä merkkikelloja tarjouksesta.

Aktiivisuusranneke on urheilukellon pikkuveli

Urheilukellojen rinnalla on tarjolla runsas valikoima erilaisia aktiivisuusrannekkeita, 33514jotka muistuttavat ulkonäöltään kelloa. Osaa rannekkeista voi käyttää myös unen aikana. Aktiivisuusrannekkeet mittaavat käyttäjänsä sykettä koko päivän ajan. Ne mittaavat myös hänen aktiivisuuttaan, laskevat hänen kulkemiensa askeleiden määrän sekä hänen polttamiensa kaloreiden määrän. Ranneke laskee myös kuinka monta kerrosta sen käyttäjä on noussut ja kuinka kauan hän on ollut liikkeessä päivän aikana. Saatavilla on useita värejä, joista on helppo valita omaan urheiluasuun sopiva väri.