Autokamera tuo ajamiseen uusia ulottuvuuksia

Autokamera lisää ajamisen turvallisuutta – erityisesti kolaritilanteissa

Autokamera kiinnitetään tuulilasiin, josta se tallentaa ajonaikaiset tapahtumat. Tämä on erityisen kätevää kolaritilanteissa, joissa syyllisyyden tai syyttömyyden selvittäminen on joskus kovin vaikeaa – erityisesti ellei tilanteella ole lainkaan puolueettomia silminnäkijöitä. Kamerasta todistusaineisto löytyy näppärästi.

Autokameralla voit kuvata näppärästi vaikkapa omia matkavideoitasi

Autokamera on erinomainen väline omien matkavideoiden tallentamiseen ja niitä voidaan myös muokata esimerkiksi nopeuttamalla ajoa vaikkapa kahdeksankertaiseksi todellisuuteen verrattuna. Jos todistat ajon aikana yhtäkkiä jotakin jännää tapahtumaa, tallentuu tämäkin näppärästi autokameran muistiin. Maailmalla liikuttaessa tällaisia tapauksia voi tulla vastaan usein.

Mistä autokameran voi ostaa ja paljonko ne maksavat?

Esimerkiksi monet verkkokaupat niin Suomessa kuin ulkomaillakin myyvät autokameroita ja niitä saa jo parilla kympilläkin. Monimutkaisemmat autokamerat maksavat toki enemmän, mutta niistä löytyy sitten ominaisuuksiakin yksinkertaista kameraa enemmän. Ennen kameran hankintaa kannattaa miettiä millaiseen käyttöön kameraa tarvitset ja mikä on käytettävissä oleva budjetti. Jos tilaat autokameran ulkomailta Eu:n ulkopuolelta, kannattaa varmistaa etukäteen joudutko maksamaan kamerasta tullia sen saavuttua Suomeen. Tullimaksut saattavat nostaa merkittävästi kameran hankintahintaa. Ulkomailta tilattaessa kannattaa varmistaa etukäteen myös postikulujen suuruus sekä mahdolliset palautusehdot ikävien yllätysten välttämiseksi.

Mitä autokameran asentamisessa tulee ottaa huomioon?

Kamera kannattaa sijoittaa autoon mahdollisimman huomaamattomalla tavalla. Sen tulee myös toimia automaattisesti sekä itsenäisesti siten, ettei kameran toimintaan tai kiinnitykseen tcar-172876_960_720arvitse lainkaan puuttua ajon aikana. Kameran tulee mennä päälle automaattisesti kun auto käynnistyy. Sen tulee myös sammua automaattisesti kun auto sammutetaan. Videoiden tulisi tallentua automaattisesti muistikortille ja kun kortti on täynnä, pitäisi laitteen alkaa automaattisesti nauhoittaa vanhimpien videoiden päälle – näin kamerassa on aina tallennustilaa.

Autokamera sijoitetaan yleensä taustapeilin alle ja osa on ratkaissut kameran kiinnittämisen kiinnittämällä sen taustapeilin omaan kannattimeen kameran kiinnitystä varten suunnitelluilla kiinnitystarroilla. Kiinnityspinnat kannattaa puhdistaa huolellisesti ennen kiinnittämistä. Virtajohto kannattaa pyrkiä piilottamaan verhoilun taa tuulilasin ylemmän reunan väliin, josta se on mahdollista kierrättää kohti matkustajan ovea ja kiinnittää esimerkiksi hanskalokeron alle kiinnitykseen sopivilla klipseillä. Tällöin johdot eivät ole häiritsevästi esillä.