Älykenkiä on saatavilla jo moniin tarpeisiin

Älykenkiä on saatavilla kahta päätyyppiä

Älykenkiä myydään sekä varsinaisina älykenkinä, jotka on usein muotoiltu futuristiseen tyyliin ja joissa älyominaisuudet on rakennettu itse kengän sisään että pohjan muotoisiksi rakennettuina tietokoneina, joita voi käyttää minkä tahansa urheilukenkien kanssa. Kenkien hinnat vaihtelevat noin seitsemästä kympistä reiluun sataseen ja niiden lisäksi käyttäjä tarvitsee kännykän, johon kenkien on mahdollista lähettää tietoja käyttäjästään bluetooth-yhteyden kautta.

Nappia painamalla jalat lämpimiksi

Kylmänä talvena uudenlaiset älykengät, jotka voidaan lämmittää kännykkään ladatun sovelluksen avulla, saattavat kuulostaa houkuttelevalta valinnalta. Kengät keräävät myös tietoa käyttäjästään. Ulkonäöltään tällaiset kengät ovat futuristista designia. Lämmityksen lisäksi kengät voidaan myös kiristää ja avata käskemällä niitä toimimaan näin ja ne myös tarjoavat käyttäjälleen tietoa esimerkiksi hänen kuluttamistaan kaloreista. Patteri voidaan ladata näppärästi kenkiä varten suunnitellulla laturilla.

Älykengät jalkapallonurmille

Myös jalkapalloilijoille on saatavilla erilaisia älykenkiä, joiden avulla voidaan laskea pelaajan juoksuaskeleet. Tämän ominaisuuden avulla on mahdollista seurata esimerkiksi pelaajan aktiivisuutta peleissä sekä hänen harjoitteluaan. Vielä ei olla kenkien kehittelyssä ihan siinä vaiheessa, että pelaajaa voitaisiin ohjata kaukosäätimellä hänen kenkiensä avulla kentän laidalta käsin.

Älykengät juoksu- ja kävelyharrastajan apuvälineenä

Juoksuharrastajille on myös saatavana juuri heitä varten suunniteltuja älykenkiä, jotka antavat käyttäjälleen tietoa esimerkiksi tämän kalorinkulutuksesta sekä hänen askelmääristään. Kenkiin on mahdollista ohjelmoida puhelimen kautta mySmart_shoeös uusi kävely- tai juoksulenkki, jolloin kengät opastavat risteyksissä oikean suunnan karttapalvelua hyväksikäyttäen. Tämä on näppärä ominaisuus, koska tällöin voi kartan jättää kotiin eikä ylimääräistä kannettavaa ole häiritsemässä lenkkeilyä. Toisaalta karttapalveluominaisuuden avulla kuntoilijan on mahdollista liikkua myös täysin oman mielensä mukaan karttapalvelun antaessa hänelle mahdollisuuden tarkistaa lenkin päätteeksi kuinka pitkän lenkin hän on tehnyt ja missä hän on lenkkeillyt.

Kenkien ohjailu tapahtuu näppärästi eleiden kautta – kengät on suunniteltu siten, että painamalla varpaalla voi esimerkiksi hallita urheilusuoritusten nauhoittamista. Kuulostaa erittäin näppärältä vaihtoehdolta sekä omien suoritusten seurantaa että uusien reittivalintojen suunnittelua silmällä pitäen ja erilaisten älykenkien markkinat tulevatkin todennäköisesti kasvamaan tulevaisuudessa, kunhan uusia, entistä monipuolisempia malleja saadaan kehitettyä.